سرویس های استریم موسیقی هیجان انگیزند. استیو جابز مرحوم زمانی که آیتیونز رو راه مینداخت میگفت مردم دوست دارند که مالک موسیقی باشند نه که بخوان اون رو کرایه کنند. تا قبل از تجربه اسپاتیفای من هم با این نظر موافق بودم. یک جور هایی ما بچه های اینور طبیعت که ظاهرا یکم از تکامل عقب موندیم علاقه زیادی به انبار کردن داریم. خیلی از ما ایرانی ها خاطره ی انباری و صندوق مادربزرگ رو داریم حتااگر خودش رو نداشته باشیم.
من همیشه این عمل دور نریختن وسایل رو تقبیح میکردم تا این که یک روز به خودم اومدم دیدم که ای وای برمن، شکل این رفتار اشتباه رو تغییر دادم و آوردمش به دنیای دیجیتال. نگه داشتن افراطی نوشته های اینترنتی، آرشیو کردن فیلم ها وسریال هایی که تقریبا مطمئن بودم هیچ وقت نمیبینمشون هیچ فرقی با انباری مادربزرگم نداشت. آرشیو های این چنینی نه تنها مایه افتخار نیستند، بلکه میتونند نشانه یه مرد غار نشین درون باشن. صد در صد نگه داشتن فیلم ها و موزیک هایی که دوست داریم کاری بدی نیستند، اما روش من کار بدی بود. نگه داشتن تقریبا همه چیز. انباری هایی به اندازه ی هاردهای اکسترنال.
با وضعیت اینترنتمون و هزینه هاش خیلی از این رفتار ها توجیه پذیره اما کم کم باید وارد دنیای جدید بشیم. شاید نشه از نت فلیکس شروع کرد اما اسپاتیفای گزینه مناسبیه. تجربه ی استفاده از اسپاتیفای تقریبا شگفت انگیزه. به کوهی از آرشیو موسیقی دسترسی داریم و مهم ترین موضوعش به نظر من اینه که بعد یه مدت گوش دادن به آهنگ ها، سلیقه ی مارو یاد میگیره. این خیلی جذابه.البته از اونجا که دنیا همیشه انقدر خوب نمیمونه اولین مشکل سر راهمون بوجود میاد. دسترسی پریمیوم.
۱۰ دلار اشتراک ماهانه پول زیادی نیست اما اگر ضربدر نرخ ارز بشه، به علاوه هزینه اینترنت، دلال عزیز و راه های دور زدن فیلترینگش که بکنیم به نظر هزینه زیادی میاد برای گوش دادن به موسیقی در طول یک ماه مثلا برای یک دانشجوی بدون درآمد. در شرایطی بهتر از شرایط امروز حاضرم این هزینه رو پرداخت کنم اما شاید خیلی ها نتونن. راه حل؟ تلگرام.
اسپاتیفای به صورت رایگان و با یک سری محدودیت ها اجازه میده به آرشیوش دسترسی داشته باشید. اما یکی از اصلی ترین این محدودیت ها، عدم پخش آفلاین هست و این یعنی تقریبا بیرون از خونه گوش دادن به اسپاتیفای خیلی سخته. اما خوشبختانه در تلگرام رباتی وجود داره متعلق به شبکه ی اجتماعی VK . (که موسسش آقای دورف هست و الان مدیریتش برعهده برادر ایشونه)
اسم ربات هست @MyMusicBot (+)آرشیو شگفت انگیزی داره(حتا موسیقی فارسی). کافیه زمانی که از آهنگی در اسپاتیفای خوشتون میاد، اسمش رو سرچ کنید تا این ربات به شما اجازه دانلود مستقیم اون آهنگ رو بده. بعد هم میشه آهنگ رو توی حافظه ی داخلی ذخیره کرد یا از طریق تلگرام گوش کرد یا به اشتراک گذاشت.
آپدیت: الان دسترسی به این بات محدود شده، اما دو بات ایرانی با آیدی های : @melobot و همچینین: @moozikestan_bot
بات های خوبی هستند در هر صورت.
به این شکل مشکل اصلی اسپاتیفای رایگان که عدم پخش آنلاین و اجازه پخش موردی هست از بین میره. استفاده از این بات خیلی ساده تر از سرچ و سردرگم شدن بین سایت ها یا تورنت برای دانلود آهنگ های مورد علاقه مونه.
پی نوشت: بیایید به کپی رایت احترام بذاریم حتا اگه اون ها به شما احترام نمیذارند.
پی نوشت دو: اگر دوست دارید به لیریک ترک ها دسترسی داشته باشید استفاده از اپلیکیشن مشهور موزیکس مچ (+)رو توصیه میکنم.
شاید بخواهید بخونید:
برام جالب بود صدرا ممنونم .اگه چیزهایی دیگه هم بود بازم در موردش بنویس
عالیه، فکر نمیکردم برای خوانندههای ایرانی ۱۰۰ صفحه نتیجهی جستجو بیاره.
خیلی عجبیب بود این متن.
بوی اخلاق توی نوشته هات معمولا شنیده میشد و این خوب بود.
ولی یه دفعه زدی زیر حق و حقوق هنرمندان و راه و چاره دزدی موسیقی رو یاد میدی.
اصلا دوست نداشتم.
تعداد سرویس خوب تو ایران دارن تلاش میکنن حقوق هنرمندان رو سرپا نگه دارن، بهتره از اون ها بگی تا راه های نادرست…
اسپاتیفای بهترینه توی هم رده هاش مخصوصا این که آهنگ های ایرانی زیادیم داره
سلام. محتوای خوبی داشت همینطور قلمی روان.
ما متاسفانه بخاطر دسترسی کم به تقریبا همه چی از موسیقی گرفته تا … داریم از لذت بردن از زندگیمون دست میکشیم.
خوب می شد اگر برنامه ای به قوت spotify توی ایران وجود داشت یا حداقل توسعه دهنده های قوی به فکر می افتادند.
باز هم ممنون از اطلاعاتت.