مورد عجیب آقای پیتر ثیل: پول درآوردن از داده های بزرگ

بدون دیدگاه

 

درباره ی پیتر ثیل چیز های زیادی برای گفتن وجود دارد، اما قضیه وقتی جالب میشود که این چیز ها با هم سازگاری ندارند. پیتر ثیل یک کارآفرین و سرمایه گذار است. پی پل، فیس بوک، لینکد این، پالانتیر،… صرفا بخشی از سرمایه گذاری ها و کارآفرینی هایی است که او انجام داده. اصلیتش آلمانی است. او یک کتاب نوشته است به اسم صفر تا یک و به قول خودشان  انجیل استارت آپ ها محسوب میشود، کتاب را حتمن بخوانید.

ثیل یکی از معتقدان به سینگولاریتی است. او مانند ری کرزویل رژیم غذایی خاصی دارد و قصد دارد تا ۱۰۰ سالگی عمر کند، یعنی حدودا پنجاه سال دیگر.

پالانتیر(palantir) و پیتر ثیل

peter thiel

تا اینجا آقای ثیل همه فاکتور های یک انسانی که مورد علاقه فردی مثل من باشد را دارد اما داستان به همین جا ختم نمیشود.

چند وقت پیش Gawker  که صاحب وبسایت هایی مثل گیزمودو است، مقاله ای منتشر کرد(+) و در آن در مورد گرایش جنسی ثیل دست به افشا گری زد. این اتفاق به مذاق آقای ثیل خوش نیامد و با استفاده از سرمایه اش و پشتیبانی از شکایتی که هالک هوگان از آن موسسه بخاطر مورد مشابهی انجام داده بود، آن ها را تا ورشکستگی برد. بعد از این اتفاق افراد و رسانه ها به او چندان روی خوشی نشان ندادند.

البته با همه فشار های بعد از این اتفاق فیس بوک  Peter Thiel را در هیات مدیره اش نگه داشت.

مورد عجیب تر آقای ثیل، حمایت او از جمهوری خواهان و در گام بعد شخص ترامپ است. او در دوره های قبلی هم از جمهوری خواهان حمایت کرده است اما این دوره که حتا خانواده بوش و خیلی از جمهوری خواهان اصیل دیگر از ترامپ اعلام برائت کرده اند، او نماینده ترامپ در کالیفرنیا شده است.

شرکت های سیلیکن ولی هرچقدر هم خودشان را بی طرف نگه دارند، همه میدانند که به سمت دموکرات ها گرایش بیشتری دارند. در تحلیل ریشه های مالی حزب ها در آمریکا همیشه دموکرات ها در طرف صنایع تکنولوژیک قرار گرفته اند و جمهوری خواهان در طرف دیگر و سمت صنایع سنتی مانند کشاورزی و ساختمان سازی. کما که ترامپ قبل از هرچیز یک انبوه ساز است.

طرفداری ثیل از جمهوری خواهان در بین اهالی دنیای تکنولوژی بی سابقه نیست. مثلا مدیر عامل فعلی اینتل جمهوری خواه است یا مدیرعامل سابق بنیاد موزیلا. اما فرق آقای ثیل با بقیه در این است که او نوعی نظریه پرداز و مغز متفکر است. بزرگترین مخالفان قانونی شدن ازدواج همجنس گرایان در آمریکا جمهوری خواهان هستند و ثیل همجنس گراست. ثیل یک فصل کامل را در کتابش به بحث انحصار و دفاع از آن میپردازد، در حالی که شاید بیشتر دموکرات ها طرفدار انحصار از نوعی که ثیل میپسندد هستند.

ثیل در سخنرانی ای که در حمایت از ترامپ داشت(+)اشاره کرد که با همه وجوه حزبش موافق نیست. اما ترامپ را یک سازنده میداند که میخواهد آمریکا را دوباره بسازد. کمی هم چنگ زد به احساسات ناسیونالیستی و دیگر چیز ها. بسیار بعید میدانم که خودش تحت تاثیر چنین چیز هایی قرار بگیرد یا به آن ها اعتقاد داشته باشد.

او در حرف هایش گفت به جای موشک فرستادن به مارس باید به خاورمیانه حمله کنیم. عقل سلیم حمله های ویتنام، عراق، افغانستان را دیده است و میداند چنین دخالت سنگینی جز ضرر و هزینه برای امریکا چیزی نخواهد داشت و یک رویای سطحی جمهوری خواهانه است. آقای ثیل در بسیاری موارد نشان داده که عنصر عقل سلیم را دارد. این حرف ها کمی میتواند این شک را بوجود بیاورد که ثیل برای رونق بیشتر پالانتیر در حال حمایت از ترامپ است. پالانتیر یک شرکت امنیتی و تحلیل داده است که مشتریانش عموما دولت ها هستند. هر چه اوضاع بهم ریخته تر شود، پالانتیر که هم اکنون چهارمین استارت آپ ارزشمندجهان است، کسب و کارش سکه تر میشود. مدیرعامل و سهام دار اصلی پالانتیر پیتر ثیل است.

ثیل در فصل اول کتابش میگوید: هرکسی که برای استخدام می آید ابتدا از او یک سوال میپرسم، و پاسخ آن سوال تفاوت او با بقیه را مشخص میکند.

آیا چیزی وجود دارد که در آن همه با تو مخالف باشند؟ یا به زبان ساده تر، به چه چیزی اعتقاد داری که دیگران میگویند یک اشتباه محض است؟

palantir logo

آپدیت چند ماه بعد: انتخابات آمریکا برگزار شد و ترامپ رای آورد. پیتر ثیل عضو تیم تغییر کابینه شد و خیلی اتفاقات دیگر. این روزها ظاهرا دنیا زیاد به کام آقای ثیل است. درباره او در مطلب یازده نکته درباره انتخابات آمریکا هم نوشته ام. اگر تمایل داشتید بخوانید.

 

شاید علاقه مند باشید:

درباره پیکسل گوگل

تیم کوک اپل همان استیو بالمر مایکروسافت است.

آیا سیاست بواسطه تکنولوژی حذف خواهد شد؟



برچسب‌ها:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *