کافه بازار و پیش داوری ها

۷ دیدگاه‌ها

یکم: به نظر من، بازاری ها نه فرصت طلبن نه سودجو، حداقل نه اونطوری که ممکنه فکر کنید.به هرحال کسب و کاره و بنگاه خیریه نیست. بخش بزرگی از اعتراض هایی که نسبت بهشون میبینید، از طرف توسعه دهنده های تازه کاره. طرف یه اپ ساخته فرقش با پاورپوینت معلوم نیست، پنج هزارتومن قیمت میذاره روش.بعد میاد توییت میکنه: اینا حق خورن وآمار دانلود من رو پایین نشون میدهند. تویتر خونه توسعه دهنده هاست وبه نظر من بخش بزرگی از بدگویی هایی که پشت سر بازار و دیجی کالا؛ ناشی از حسادت موازیه. هم صنف به هم صنف حسوده. همیشه همین بوده.

Capture

دو:این که بگیم همکار نهاد های امنیتی هستند احتمالا خونه آخر بی انصافیه. این بچه ها درسشون رو تو بهترین جاهای دنیا ول کردند و اومدن کسب و کار بسازن. احمقانه ست که وقتی مالکیت ایرانسل و همراه اول کاملا مشخصه و کوچکترین دغدغه ای برای حفظ اطلاعاتمون ندارند(دیتابیس ایرانسل الان توهارد همه مون هست) بیایم به این بچه ها گیر بدیم .فارغ از صحیح یا غلط بودنش، اپراتور ها هر لحظه که نهاد های امنیتی اراده کنند اطلاعاتمون رو دراختیارشون قرار میذارند و این که فکر کنیم، برای دسترسی به اطلاعات ما چنین راه دوری رو خواهند رفت کمی دست کم انگاری مسئولین خواهد بود.

بازاری ها و خیلی از کسب و کار های خصوصی در وب فارسی به طور مرتب در حال دادگاه رفتن و جواب دادن به پرونده هایی هستن که براشون ایجاد میشه.(+) این که بگیم دستشون با اونا تو یه کاسه ست بی انصافیه. در حالی که از هزار طرف روشون فشاره. با پول نفت و پشتوانه همراه اول هزار جور رقیب براشون درست میکنند، انصاف نیست که ما هم هرکاری میکنند رو بذاریم به حساب دولت و امنیتی بودن. خیلی از این هایی که انتقاد میکنند یک روز یک کسب و کار رو نگردوندند. اونم تواین شرایط ایران.

سوم: اس ام اس پریمیژن درسته که دسترسی اپ به اس ام اس ها رو میده اما اپ اگر بخواد اسنیف کنه اندروید جلوش رو خواهد گرفت و به ما خبر خواهد داد.(کاری پرهزینه و بی فایده خواهد بود برای هر شرکتی).هم چنین از اندروید مارشمالو به بعد دسترسی ها رو باید یکی یکی تایید کنید و بازار هم تا حالا از من دسترسی نخواسته، به نظر من یک فیچر ساده ست و مشخصه که این دسترسی رو چرا میخواد. یادتون نره ما این دسترسی رو به چندین اپ دیگه دادیم و کاش رو اونام همینقدر حساس بودیم. چنین شرکتی هیچ وقت اعتبارش رو با چنین کار هایی به خطر نخواهد انداخت.

چهارم: کسب و کار بازار درسته که کلون هست اما در حوزه ای است که ما رو تحریم کردند. نه فیلتر. تفاوت بسیاری بین این دو هست، امیدوارم که یادمون بمونه. فکر میکنم دوم، سوم دبیرستان بودم سایت نارنجی(خدابیامرز) داشت اخبار یکی از نمایشگاه های بین المللی رو پوشش میداد، یه نفر رفت از اریک اشمیت پرسید، شما که شعارتون دونت بی اویله(شر نباش) چرا دسترسی کاربرهای ایرانی رو محدود کردید؟ و به یک جواب سربالا گرفت. تاجایی که حافظه م قد میده، اون آقا حسام آرماندهی بود و برگشت و چیزی که فکر میکرد درسته رو ساخت. بی انصاف نباشیم.



برچسب‌ها:

  1. آمیرزا گفت:

    نوشته‌ی خوبی بود صدرا.
    از تحلیلت خوشم اومد 🙂

  2. mss گفت:

    سلام قبول دارم فعالیت تو گرید کاری که بازار میکنه خیلی سخته ولی ۱- درسشون رو ول کردن اومدن پول در بیارن عامل منفعه که کار نمیکنن ۲ – موپولی که بازار ایجاد کرده به دولوپر های کوچیک اجازه رشد نمیده قدرت تبلیغاتی و شرکت های که در زیر مجموعه بازار فعالیت میکنند عملا فروش رو قبضه کردن

    1. صدرا مدیر گفت:

      عزیزدلم
      من جایی ننوشتم که عام المنفعه کار میکنند اما سختی های کارآفرینی در ایران + احتمال شکست + شرایط ایران در مقایسه با کشور های حوزه اسکاندیناوی رو که کنار هم بذاری میبینی که این دوستان به تک تک ایرانی ها لطف کردن و برگشتن و ارزشی ایجاد کردند. تصورتون احتمالا اینه که فکر میکردند که بله میایم ایران و قطعا یک شرکت ملیون دلاری رو راه میندازیم در صورتی که این صرفا و صرفا یک احتمال دور از ذهن و پر از شکسته.اون نیومدند و یک برند ملیون دلاری رو تحویل نگرفتند، اومدن و اون رو ساختند. این خیلی مهمه.
      نوشته خانم دانشور که با شرایط مشابه به ایران آمدند رو درباره ذهنیت افرادی که از هر دو طرف خبر دارند و میدونند که این افراد چه کرده اند رو بخونید (http://itiran.com/d/67924)
      حتا همین الان هم که ثروتمند شده اند و نمیروند باز هم لطفی در حق آدم هایی است که در داخل این مرز ها زندگی میکنند.
      ———————————————-
      مونوپولی؟ ما چند نوع انحصار داریم. متاسفانه از آنجا که کارآفرینی تکنولوژیک هنوز عمر زیادی نداره قوانین حتا در خود آمریکا و غیره چندان در این مورد بروز نیستند و انتظاری نیست که بدانید این انحصار جنبه منفی نداره. انحصاری که با گردن کلفتی، رانت دولتی، دامپینگ و چه چه بوجود بیاد انحصار منفیه. اما انحصار تکنولوژیک نه تنها منفی نیست بلکه باعث انباشت ثروت در بنگاه هایی میشه که مجبورند در لبه علم حرکت کنند و اون رو به جلو ببرند تا بتونند انحصارشون رو حفظ کنند. مثال واضح این داستان گوگل (آلفابت) هست(پیشرفت یادگیری ماشینی رو عمیقا مدیون گوگل هستیم ضمن این که other betsسالانه چند ملیارد دلار خرج روی دست گوگل میگذارند و روی چیز هایی تحقیق میکنند که هیچ دولتی بودجه ش رو نداره داشته باشه هم ساختار های بورکراتیک چنین اجازه ای رو بهشون نمیده). شرکت های تکنولوژیک که امروز بوجود میایند به نظر من تنها یک راه برای موفقیت دارند و اون ایجاد یک انحصار تکنولوژیک هست. در مورد این که این انحصار اون انحصاریه که شما شنیدید که مشخصا مخالفم.
      ضمنا ضمنا ضمنا اینجا ایرانه. رانت دولتی و پول نفت قبل از هر چیز برای هزار تا آدم نه چندان شریف دیگه انحصار از نوعی که مد نظر شماست ایجاد میکنه. به حوزه همین بچه ها هم دست درازی کردند(داستان اول مارکت و بن های صد هزارتومنی) اما نتونستند که به موفقیت برسند. در واقع نه تنها انحصار بازار بدنیست بلکه جا داره بگیم دست مریزاد که تونستید جلوی دست درازی نهاد هایی که میدونیم به کجا وصلند رو بگیرید.
      میفرمایید توسعه دهنده های کوچیک رو اجازه ی رشد نمیدند؟؟ اگر منظور از توسعه دهنده کوچیک توسعه دهنده احمق هست، که مثالش رو تو متن گفتم، خب بزرگترین انتقادی که به نسخه قبل بازار بود همین برنامه های بدردنخور و چرندی بود که بازار رو پر کرده بود. از نسخه جدید طوری شده که شما اگر اپتون واقعا بدرد بخوره به راحتی به صفحه اول راه پیدا میکنید و ازتون حمایت میشه. در واقع شانس دیده شدنتون نسبت به گوگل پلی چند برابره. مشخصا اپ های با کیفیت داخلی نقطه تمایز بازار و گوگل پلی هست و به نفع خودشونم هست این ساختار جدید حمایتی. توسعه دهنده بزرگ و کوچیک نداره. یه اپ خوبه مال یه نفر هم باشه راهش رو پیدا میکنه اپی که بد باشه مال گوگل فیسبوک هم باشه نمیتونه موفق بشه. اتفاقا باید ممنون دار انحصار بازار باشیم. ما یک منبع داخلی داریم که میدونیم به موبایل تک تک افراد هدفمون دسترسی داریم. تصور کنید ایران رو بدون بازار و چند شرکت که تکه پاره هر کدوم سه چهار ملیون کاربر داشتند. پیدا کردن مخاطب خیلی سخت میشد.

  3. abolfazl گفت:

    با سلام
    با تشکر از مطلبتون
    برای این که ۴۰ هزارتومن از برنامه نویس بگیرن چی میشه گفت؟

    1. sadra مدیر گفت:

      ممنون ابوالفضل جان.
      مدت زیادی از نوشته شدن این متن میگذره در مورد اون قضیه من با یکی دوتا از دوستانم در خود بازار صحبت کردم دلایل قانع کننده‌ای داشتند. به نظر من هم قصدشون سودجویی نبود و از جنس فیلتر ایجاد کردن بود، که من هم در پاسخ پرسیدم آیا راه حل بهتری پیدا نمیشد؟
      به هر حال البته من وکیل شون نیستم و صلاح مملکت خویش خسروان دانند.

  4. مناقصه گفت:

    ممنون این مطلبون هم عالی بود

  5. ایرانی واقعی گفت:

    طرف یه سایت راه انداخته و دسش توجیب مردم هست و بخاطر خدمات مسخرش تو سود همه برنامه نویسا شریکه، تمدید سالیانش هم سرجاشه، مالیات هم می گیره پول آب و برق و اینترنت و کوفت و زهر مارش هم با تولید بی زبونه، اونوقت یه کم خردی ازشون دفاع هم می کنه؟!
    با این توصیف اصلاً چیش برای برنامه نویس بی نوا میمونه که قابل دفاع باشه؟!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *